Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gegrilde knoflooktijmkarbonade

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Image

Nodig voor 4 personen

6 eetlepels olijfolie; 2 pakken krieltjes (à 450 gram); 1 theelepel gedroogde tijm; 1 theelepel paprikapoeder; 1 teentje knoflook, geperst; 4 ribkarbonades; 1 pot tuinbonen (à 660 gram), uitgelekt; 250 gram cherrytomaten, gehalveerd

Bereiding

  • Verhit in een wok 3 eetlepels olie en roerbak hierin de krieltjes 6-8 minuten.

  • Meng 3 eetlepels olie met tijm, paprikapoeder, knoflook en zout en peper naar smaak.

  • Bestrijk de karbonades dun met 1 theelepel olie. Verhit een grillpan en gril hierin de karbonades in 12-14 minuten gaar, keer ze halverwege.

  • Roer de tuinbonen met de rest van de knoflook-kruidenolie door de krieltjes en roerbak ze 3-4 minuten. Voeg op het laatst de tomaatjes toe en verwarm het geheel nog 2 minuten, breng met zout en peper op smaak.

Eet smakelijk!

f t g m