Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gebakken rijst met ananas

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De Indiase keuken kent veel verschillende heerlijke gerechten. Dit is ook zo een heerlijk gerecht. Het recept komt uit het boek 'Curry's' van Mridula Baljekar

Nodig voor 4 personen

1 ananas; 2 eetlepels plantaardige olie; 1 kleine ui, fijngesneden; 2 verse groene chilipepers, zonder zaden en gesneden; 225 gram mager varkensvlees, in reepjes; 115 gram gekookte, gepelde garnalen; 675 gram gekookte witte rijst, koud; 50 gram geroosterde cashewnoten; 2 lente-uitjes; 2 eetlepels vissaus; 1 eetlepel sojasaus; 2 verse rode chilipepers, in reepjes; 10-12 verse muntblaadjes

Bereiding

  • Snijd met een scherp mes de ananas in vieren. Snijd het vruchtvlees eruit door langs de schil te snijden. Bewaar de schil om de rijst in op te dienen.

  • Snijd het vruchtvlees in plakken en daarna in blokjes van gelijke grootte.

  • Verhit de olie in een wok of koekenpan. Voeg de ui en chilipepers toe en bak ze in 3-5 minuten zacht. Voeg de reepjes varkensvlees toe en bak ze aan alle kanten bruin.

  • Roer de garnalen en rijst erdoor en schud alles goed om. Blijf roerbakken tot de rijst door en door warm is.

  • Voeg de blokjes ananas, cashewnoten en lente-ui toe. Voeg vissaus en sojasaus toe.

  • Schep het eten in de ananasschillen. Garneer met reepjes rode chilipeper en met de gescheurde muntblaadjes.

Eet smakelijk!

f t g m