Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gehakt uit de oven met spruitjesroerbak

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

500 gram rundergehakt; 2 tenen knoflook, geperst; 3 sjalotjes, in dunne ringen; 100 gram ontpitte zwarte olijven, grof gehakt; 2 eieren; 4 eetlepels olijfolie; 750 gram spruitjes, gehalveerd; 6 gedroogde tomaten, in reepjes; 125 ml groentebouillon

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175°C.

  • Meng het gehakt met de knoflook, 2 van de 3 sjalotjes, 75 gram van de olijven en de eieren en breng op smaak met zout en peper. Druk het gehakt gelijkmatig uit in een ingevette rechthoekige schaal van 15x20 cm, bestrijk met wat olie en bak het in 20 minuten in de oven gaar en goudbruin. Zet de laatste 4 minuten de grill erbij aan, zodat het gehakt een mooi korstje krijgt.

  • Kook de spruitjes in ruim kokend water met zout 3 minuten voor en giet ze af.

  • Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de spruitjes, de laatste sjalot en gedroogde tomaten op halfhoog vuur 6 minuten. Schenk de bouillon erbij en laat nog 2 minuten zachtjes stoven.

  • Snijd het gehakt in ruiten of blokken en serveer met de spruitjesroerbak. Strooi de rest van de olijven over het gehakt.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

Lekker met couscous of rijst.

Bron

delicious.

f t g m