Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Roergebakken boerenkool met cervelaat

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

3 eetlepels olijfolie; 200 gram cervelaatworst aan één stuk, in dikke repen; 2 rode uien, in dunne partjes; 700 gram krieltjes; ½ eetlepel milde paprikapoeder; 300 gram panklare boerenkool

Bereiding

  • In wok olie verhitten en repen cervelaatworst in 2 minuten al omscheppend knapperig bakken. Uit wok nemen en op bord scheppen.

  • In overgebleven bakvet uipartjes en aardappeltjes 2 minuten roerbakken.

  • Paprikapoeder erdoor scheppen en 1 minuut meebakken.

  • Boerenkool in gedeelten aan aardappelmengsel toevoegen en al omscheppend laten slinken. Pas nieuwe portie boerenkool toevoegen als boerenkool redelijk geslonken is.

  • Klein scheutje water toevoegen en boerenkool afgedekt nog 5 minuten verwarmen, regelmatig omscheppen.

  • Op smaak brengen met zout en peper.

  • Roergebakken boerenkool over vier borden verdelen. Cervelaatworst erop leggen.

Bereidingstijd

20 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Allerhande

f t g m