Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Roergebakken boerenkool

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nodig voor 2 personen

3 eetlepels olijfolie; 200 gram chorizoworst, in kleine blokjes; 2 rode uien, in ringen; 400 gram krieltjes; 1 rode paprika, in stukjes; 300 gram boerenkool

Bereiding

  • In een wok de olie verhitten en de chorizoworst al omscheppend circa 2 minuten bakken. Vervolgens de rode ui en de krieltjes toevoegen en circa 2 minuten al omscheppend bakken.

  • Voeg de rode paprika toe en bak deze al omscheppend circa 1 minuut mee. Voeg vervolgens de boerenkool beetje bij beetje toe. Iedere keer als de boerenkool geslonken is het volgende deel toevoegen.

  • Voeg een scheutje water toe en verwarm het gerecht nog circa 5 minuten met het deksel op de pan. Schep regelmatig om.

f t g m