Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Lamsbiefstuk met couscous

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

4 stukken lamsbout (totaal 600 gram); 1 theelepel zeezout; 1 rode peper, ontdaan van zaadlijsten en gehakt; 2 knoflooktenen, gehakt; 2 theelepels komijnzaadjes; 2 theelepels karwijzaadjes; 2 theelepels citroenrasp; 2 eetlepels olijfolie

Voor de couscous: 200 gram couscous; 150 gram rode ui, gesnipperd; 1 knoflookteen, gehakt; 2 pruimtomaten, ontveld, ontdaan van zaadlijsten en in blokjes; 2 eetlepels olijfolie; 1 eetlepel bladpeterselie, gehakt; 1 eetlepel mint, gesneden; 50 ml citroensap; zout en peper

Bereiding

  • Maak een marinade door alle ingrediënten met uitzondering van het vlees te mengen en marineer hierin het vlees 3 uur tot een nacht in de koelkast.

  • Gril het vlees op de barbecue, aan elke kant 10-12 minuten.

  • Laat de couscous 5-6 minuten wellen in 250 ml kokend water.

  • Bak de ui en de knoflook glazig in de olie.

  • Voeg de losgeroerde couscous toe.

  • Meng er de kruiden, het citroensap en de tomatenblokjes doorheen. Breng op smaak met zout en peper.

Bereidingstijd

15 minuten plus 3 uur marineren

Opmerkingen

-

Bron

Wining & Dining

f t g m