Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Risotto met tijm, prosciutto, parmezaan en geitenkaas

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Image  

Nodig voor 2 personen

½ liter groentebouillon; 1 eetlepel olijfolie; 1 ui, fijngehakt; 2 tenen knoflook, fijngehakt; 1 stengel bleekselderij, fijngehakt; 135 gram risottorijst; 1,5 dl witte vermout; 1 handje verse tijmblaadjes; 20 gram boter; 40 gram Parmezaanse kaas; 50 gram zachte geitenkaas; 4 plakken prosciutto

Bereiding

  • Verhit de bouillon.

  • Verhit in een braadpan de olijfolie en bak hierin de ui, de knoflook en de bleekselderij circa 4 minuten op een niet te hoog vuur tot de groente zacht is. Nu mag de rijst erbij en kan het vuur hoog. De rijst begint te bakken, blijf roeren om te voorkomen dat de rijst aanbakt. Na ongeveer 1 minuut worden de korrels wat glazig. Doe de vermout in de pan en blijf roeren tot het vocht door de rijst opgenomen is.

  • Wanneer de vermout verdampt is moet de eerste soeplepel hete bouillon toegevoegd worden. Voeg ook de tijm toe. Zet het vuur lager. Blijf roeren en wanneer de bouillon opgenomen is door de rijst voeg dan de volgende soeplepel hete bouillon toe. Blijf dit doen totdat de rijst gaar is (ongeveer 15 minuten).

  • Zet het vuur uit en roer de boter en de Parmezaanse kaas door de risotto. Scheur de prosciutto in stukjes en schep deze door de risotto. Laat de risotto afgedekt 2 minuten rusten.

  • Verdeel de risotto over 2 borden en verkruimel de geitenkaas erover.

  • Serveer direct.

f t g m