Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Rundvlees uit Madras

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Madrasi gosht

Deze pittige curry is vernoemd naar de kustplaats Madras in het zuidoosten van India. De plaatselijke specialiteiten worden doorgaans op smaak gebracht met kokos en veel chilipeper.

Nodig voor 4-6 personen 

1-2 gedroogde rode chilipepers, zaad eventueel verwijderd, fijngesneden; 2 theelepels gemalen koriander; 2 theelepel gemalen kurkuma; 1 theelepel zwart mosterdzaad; ½ theelepel gemalen gember; ¼ theelepel gemalen peper; 140 gram santen (creamed coconut), geraspt en opgelost in 3 dl kokend water; 60 gram ghee of 4 eetlepels plantaardige of arachideolie; 2 uien, fijngesneden; 3 grote tenen knoflook, fijngesneden; 700 gram magere runderstooflappen, bijgesneden, in blokjes van 5 cm; 2½ dl runderbouillon; citroensap; zout

Bereiding

  • Doe de fijngesneden chilipepers (eventueel met het zaad) in een kommetje. Voeg de koriander, kurkuma, het mosterdzaad, de gember en peper toe. Roer er een beetje van de opgeloste santen door, zodat u een dunne puree krijgt.

  • Neem een braadpan of grote koekenpan met een goed sluitende deksel en verhit hierin de ghee op matig tot hoog vuur. Voeg de uien en knoflook toe en bak ze in 5-8 minuten goudbruin; schep ze regelmatig om. Voeg de specerijenpuree toe en schep het mengsel nog 2 minuten om tot de aroma's vrijkomen.

  • Voeg het vlees en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur op de laagste stand en stoof het vlees afgedekt in 1½ gaar. Controleer met een vork of het mals aanvoelt. Let tussentijds op of het vlees niet aanbakt en voeg zo nodig een beetje extra water of bouillon toe.

  • Neem de deksel van de pan en roer de rest van de opgeloste santen en het citroensap erdoor. Voeg zout naar smaak toe. Breng de stoofschotel al roerend tegen de kook aan, draai het vuur weer laag en laat de saus iets inkoken.

 

f t g m