Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Rundvlees met uien

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

500 gram bieflappen, in dunne plakjes gesneden; 2 uitgeperste teentjes knoflook; 2 eetlepels sojasaus; ½ theelepel geraspte gemberwortel; zout; peper; 3 eetlepels olie; 4 uien, gepeld en in ringen gesneden; 1 eetlepel maïzena; 1 dl bouillon

Bereiding

  • Vlees, knoflook, sojasaus, gemberwortel en wat zout en peper in een kom vermengen. Vlees 1 uur laten marineren.

  • Olie in een wok verhitten en uiringen hierin lichtbruin fruiten. Uiringen uit de wok scheppen en even wegzetten.

  • Vlees en marinade 4 minuten in de achtergebleven olie roerbakken.

  • Gebakken ui weer toevoegen,

  • Maïzena aanmaken met bouillon en papje door vlees-uimengsel roeren. Vuur laag draaien en alles 5 minuten zachtjes laten sudderen.

Bereidingstijd

15 minuten plus 1 uur marineren

Opmerkingen

Lekker met eiermie.

Bron

De beste Chinese recepten

f t g m