Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gestoofde gekruide lamsschenkel

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

4 lamsschenkels; zeezout; zwarte peper uit de molen; 1 theelepel korianderzaad; 1 klein gedroogd rood pepertje (of 2 theelepels gehakte verse rode peper); 1 eetlepel verse rozemarijn; 1 theelepel gedroogde marjolein of oregano; 1 eetlepel bloem; 1 eetlepel olijfolie; 1 teen knoflook, fijngehakt; 1 grote wortel, in vieren en dan in dunne plakjes gesneden; 6 stengels bleekselderij, in de lengte in vieren en dan in dunne plakjes gesneden; 2 middelgrote/grote uien, in vieren gesneden en fijngehakt; 2 eetlepels balsamicoazijn; 1¾ dl droge witte wijn; 6 ansjovisfilets; 2 blikken pruimtomaten à 400 gram; 1 handvol vers basilicum, marjolein of bladpeterselie, grof gehakt

Bereiding

  • Bestrooi het lamsvlees met zeezout en zwarte peper. Wrijf de korianderzaadjes en de gedroogde chilipeper fijn en meng er de gehakte rozemarijn en gedroogde marjolein door. Rol het vlees door dit mengsel en druk goed aan. Bestuif met bloem.

  • Verhit een braadpan met dikke bodem, schenk er de olie in en bak het vlees aan alle kanten bruin. Neem het uit de pan.

  • Doe de knoflook, de wortel, de selderij, de uien en een snufje zout in de pan en laat de groenten zweten tot ze zacht zijn. Giet er de balsamicoazijn bij en laat die inkoken tot een stroopje. Giet er de witte wijn bij en laat alles 2 minuten zachtjes sudderen.

  • Doe er de ansjovisfilets bij en vervolgens de tomaten uit blik, in hun geheel. Schud de pan even en leg het lamsvlees erin terug. Breng alles aan de kook, leg een deksel op de pan en zet hem in een oven met een temperatuur van 180°C (gasovenstand 5). Neem na 1½ uur het deksel van de pan en laat de pan nog een half uur in de oven staan. Schep eventueel vet af en proef of er nog zout en peper bij moet. Roer er tenslotte een handvol grof gehakt vers basilicum, marjolein of bladpeterselie door.

Bereidingstijd

2 uur en 20 minuten

Opmerkingen

Geef er aardappelpuree, polenta, couscous of rijst bij.

Bron

The Naked Chef – Jamie Oliver

f t g m