Gestoofde gekruide lamsschenkel

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Hits: 7237

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

4 lamsschenkels; zeezout; zwarte peper uit de molen; 1 theelepel korianderzaad; 1 klein gedroogd rood pepertje (of 2 theelepels gehakte verse rode peper); 1 eetlepel verse rozemarijn; 1 theelepel gedroogde marjolein of oregano; 1 eetlepel bloem; 1 eetlepel olijfolie; 1 teen knoflook, fijngehakt; 1 grote wortel, in vieren en dan in dunne plakjes gesneden; 6 stengels bleekselderij, in de lengte in vieren en dan in dunne plakjes gesneden; 2 middelgrote/grote uien, in vieren gesneden en fijngehakt; 2 eetlepels balsamicoazijn; 1¾ dl droge witte wijn; 6 ansjovisfilets; 2 blikken pruimtomaten à 400 gram; 1 handvol vers basilicum, marjolein of bladpeterselie, grof gehakt

Bereiding

Bereidingstijd

2 uur en 20 minuten

Opmerkingen

Geef er aardappelpuree, polenta, couscous of rijst bij.

Bron

The Naked Chef – Jamie Oliver