Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Spitskool uit de wok

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Hoofdgerecht voor 3 personen

Ingrediënten 

300 gram grof rundergehakt; 3 eetlepels olijfolie; 2 tenen knoflook, fijngehakt; 1 spaanse peper, in ringetjes; stukje gemberwortel, geraspt of fijngehakt; 2 rode uien, in repen; 200 gram peultjes; 1 jonge spitskool, gehalveerd en in repen; ½ theelepel kummelzaad; peper; zout; 3 kleine worteltjes, geraspt; 3 eetlepels gehakte groene kruiden

Bereiding

  • Verhit de wok en roerbak daarin het gehakt kruimig. Voeg de olijfolie toe en verwarm deze. Bak de knoflook, de spaanse peper en de gemberwortel kort, voeg de peultjes en de ui toe en roerbak de groenten circa 5 minuten op niet te hoog vuur.

  • Tot zover kunt u het gerecht gerust een uur vantevoren bereiden. Dek de wok met een deksel af tot gebruik. Verwarm de groenten opnieuw en voeg portiegewijs de gesneden kool toe en bak deze nog circa 5 minuten mee. De kool moet door en door warm zijn en een beetje glazig. Hij moet nog wel knapperig zijn.

  • Voeg de kummel toe en breng het gerecht op smaak met peper en zout.

  • Verdeel de groenten over de voorverwarmde borden en garneer het gerecht met geraspte rauwe wortel (voor de kleur) en groene kruiden.

Bereidingstijd

20 minuten

Opmerkingen

-

Bronroer

Ria Tummers

f t g m