Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Rundvleesspiesjes met sinaasappel & knoflook

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

3 eetlepels witte wijn; 2 eetlepels olijfolie; 3 tenen knoflook, geperst; sap van 1 sinaasappel; 450 gram lendebiefstuk, in stukjes; 450 gram kleine uien, gehalveerd; 2 oranje paprika's, zaadlijsten verwijderd en in blokjes; 250 gram kerstomaatjes, gehalveerd; zout; peper

Bereiding

  • Meng de wijn, olijfolie, knoflook en het sinaasappel in een ondiepe, niet-metalen kom. Voeg de stukjes vlees toe en breng op smaak met zout en peper. Schud alles goed om. Dek de kom af met plasticfolie en zet hem 2-8 uur in de koelkast.

  • Verwarm de grill voor. Giet het vlees af en vang de marinade op. Prik de stukjes vlees, uien, paprika's en tomaten afwisselend op meerdere kleine spiesen.

  • Leg de spiesen 10 minuten onder de hete grill. Draai ze voortdurend en bestrijk ze regelmatig met de marinade tot ze gaar zijn. Leg ze op een voorverwarmde schaal en serveer direct.

Bereidingstijd

20 minuten plus 2-8 uur marineren

Opmerkingen

-

Bron

Simpelweg lekker Spaanse keuken

f t g m