• Vongole

  • Ravioli

  • Tulbandjes

  • Aardbeienrol

Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Kaas-hamstrudel

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 3 personen

Ingrediënten 

75 gram boter; 4 velletjes fillodeeg, ontdooid; 100 gram jong belegen Goudse kaas, in dunne plakjes; 150 gram achterham, in dunne plakjes; 3 eetlepels gesnipperde groene kruiden (peterselie, bieslook, enz.); 3 eetlepels zure room; zout; versgemalen zwarte peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Smelt de boter. Bestrijk de velletjes fillodeeg met wat boter. Beleg 1 deegvel met de kaas, 1 met de ham, 1 met de kruiden en bestrijk de laatste met de zure room en wat zout en peper.

  • Leg de vellen dakpansgewijs op elkaar en rol het deeg (vanaf de korte kant) stevig op: vouw hierbij de zijkanten naar binnen, zodat de vulling er niet uit kan lopen. Bestrijk de rol met de rest van de boter en leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat.

  • Bak de strudel in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

  • Snijd de strudel in plakken.

Bereidingstijd

1 uur

Opmerkingen

Lekker met een gemengde salade.

Bron

Lekker uit de oven – Het Nederlands Zuivelbureau

f t g m