Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Oosterse gehaktroerbak met paprika en ananas

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten 

1 eetlepel sesamolie; 200 gram half-om-half gehakt; 1 ui, gesnipperd; 2 teentjes knoflook, fijn gesnipperd; 1 rode paprika, in kleine stukjes; 1 gele paprika, in kleine stukjes; klein blikje ananasstukjes; scheutje ketjap manis; 2 theelepels sambal oelek; 1 eetlepel maïzena

Bereiding

  • Verwarm de sesamolie in een wok.

  • Fruit de ui en knoflook tot ze licht glazig zijn. Voeg het gehakt toe en roerbak tot deze rul is. Voeg de paprika's toe en roerbak een aantal minuten.

  • Voeg de ketjap en de sambal toe en roerbak circa een minuut.

  • Voeg de ananas met het vocht toe en een soeplepel heet water.

  • Maak de maïzena aan met 2 eetlepels water en voeg dit toe aan de roerbakschotel zodat het vocht zich kan binden.

Bereidingstijd

20 minuten

Opmerkingen

Lekker met volkoren spaghetti.

Bron

Eigen recept

f t g m