Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Toscaans gebraden varkensbuik

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 8-10 personen

Ingrediënten 

2½ kg varkensbuik, zonder bot (met vel); 2 takjes rozemarijn, blaadjes geplukt; 1 eetlepel venkelzaad; geraspte schil van 1 (liefst biologische) citroen; 4 tenen knoflook; 2½ eetlepel olijfolie; 500 ml droge witte wijn; 2 uien, in dunne ringen; 2½ eetlepel bloem; 500 ml kippenbouillon; 80 ml droge marsala; citroenpartjes, voor erbij

Bereiding

  • Snijd het vel en vet van de varkensbuik kruislings in, zonder in het vlees te snijden. Leg het varkensvlees op een rooster in de gootsteen met de spekkant boven en schenk er een ketel kokend water over (dit zorgt ervoor dat het vel later knapperig wordt). Droog goed.

  • Stamp de rozemarijn, het venkelzaad, citroenrasp en de knoflook in een vijzel tot een grove pasta. Roer de olie erdoor en wrijf het mengsel in de varkenshuid. Dek af en laat tenminste 4 uur of een nacht in de koelkast marineren.

  • Verwarm de oven voor op 220°C.

  • Leg het varkensvlees in een grote braadslee met de spekkant boven, schenk de witte wijn erover en wrijf 2 eetlepels zeezout in de huid. Braad 30 minuten in de oven.

  • Verlaag de temperatuur naar 160°C en zet nog 1 uur en 30 minuten in de oven.

  • Verdeel de uien over de braadslee en laat alles nog 30 minuten braden tot het vel knapperig is en de sappen helder zijn. Neem het varkensvlees en de uien uit de braadslee en dek losjes af met folie. Laat 15 minuten rusten.

  • Schenk intussen het vet uit de braadslee, op 2 eetlepels vet en de vleessappen na. Verwarm de braadslee op middelhoog vuur, roer de bloem door het vet en braadvocht en laat 1 minuut koken. Klop de bouillon en marsala erdoor tot de saus glad is. Schenk door een zeef en houd warm.

  • Snijd het varkensvlees in dikke plakken en serveer met de citroenpartjes en de saus.

Bereidingstijd

35 minuten plus 4 uur - 1 nacht marineren plus 2½ uur in de oven plus 15 minuten rusten

Opmerkingen

Lekker met sperziebonen met pangrattato.

Bron

delicious.

f t g m