Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Aubergine gevuld met Turkse pilav

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

2 grote aubergines; 2 eetlepels olijfolie; 250 gram rundergehakt; 1 ui, fijngesnipperd; 250 gram witte rijst; 1 grote vleestomaat, in stukjes; 2 theelepels kaneel; 1 eetlepel gedroogde oregano; 75 gram rozijnen; 100 gram feta, verkruimeld

Extra nodig: ruime lage ovenschaal, ingevet

Bereiding

  • Kook de hele aubergines 15 minuten in water met zout. Neem ze uit de pan, halveer ze in de lengte, schep een deel van het vruchtvlees met een lepeltje eruit en snijd het klein. Leg de aubergines in de ovenschaal.

  • Verhit intussen de olie in een hapjespan en roerbak het gehakt rul. Bak de ui 2 minuten mee. Roer de rijst erdoor en bak ½ minuut mee. Voeg de tomaat, oregano, rozijnen, ½ liter water en naar smaak zout en peper toe, breng aan de kook en stoof afgedekt 10 minuten. Roer het vruchtvlees van de aubergine erdoor en stoof in nog 5-8 minuten alles gaar.

  • Verwarm de oven voor op 225°C of gasovenstand 5.

  • Schep het rijst-gehaktmengsel in de aubergines en strooi de feta erover. Laat de aubergines in de oven in circa 15 minuten warm en lichtbruin worden.

Bereidingstijd

30 minuten plus 15 minuten in de oven

Opmerkingen

-

Bron

C1000

f t g m