Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gesmoorde pastinaken met chorizo

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Een lekker gerecht met pastinaken en chorizo. Het oorspronkelijke recept komt uit een oude Foodies. De hoeveelheden hebben wij wat aangepast, met name de hoeveelheid chorizo. Dit gerecht staat in 40 minuten op tafel.

Nodig voor 2 personen

400 gram aardappels; zout; peper; 400 gram pastinaken; 3 teentjes knoflook; 1 rode ui; 4 eetlepels boter; 4 takjes rozemarijn; 100 gram wilde spinazie; 100 gram chorizo, dun gesneden

Bereiding

  • Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Was de pastinaken grondig, borstel ze schoon en dep ze droog. Snijd de pastinaken in de lengte in vieren. Pel de knoflook en snijd hem in plakjes. Pel de rode ui en snijd hem in ringen.

  • Smelt 3 eetlepels boter in een braadpan en leg er de pastinaken, de knoflook, de ui en de rozemarijn in. Bestrooi met zout en peper. Leg het deksel op de pan en smoor de pastinaken in circa 15 minuten beetgaar. Draai de pastinaken af en toe om en voeg indien nodig nog 1-2 eetlepels water toe.

  • Was de spinazie, laat hem zeer goed uitlekken en hak hem fijn. Giet de aardappels af en stoom ze even droog. Pureer de aardappels en meng er de spinazie en 1 eetlepel boter doorheen. Breng op smaak met zout en peper.

  • Verwarm de chorizo kort mee met de pastinaken. Serveer de pastinaken op de puree.

Eet smakelijk!

f t g m