Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gestoofde kool met tomaten en blauwe kaas

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Groene kool (ook wel savooiekool genoemd) is een mooie wintergroente en prima om mee te stoven. Wij houden van een beetje pit en kruiden, wat resulteerde in onderstaand recept. Dit gerecht staat in een half uurtje op tafel.

Nodig voor 2 personen

2 olijfolie; 2 uien, gesnipperd; 3 teentjes knoflook, gesnipperd; 1 rode peper, in ringetjes; 1/2 groene kool, in reepjes; 1 eetlepel picadillo specerijenmelange; 100 ml water; 250 gram tomaten, in stukjes; 75 gram Danish blue, in stukjes; 250 gram chorizo, in blokjes;

Bereiding

  • Verhit de olie en fruit de uien, knoflook en rode peper. Voeg de chorizo toe en bak deze even mee.

  • Voeg de kool toe met de picadillo kruiden en 100 ml water. Stoof de kool met deksel op de pan circa 15 minuten.

  • Voeg als laatste de tomaten en de blauwe kaas toe. Warm nog even goed door tot de kaas gesmolten is en serveer.

Eet smakelijk!

f t g m