Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Boerenkooltortilla met katenspek

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten 

150 gram panklare boerenkool; 150 gram vastkokende aardappels; 3 eetlepels olijfolie; 1 ui, in dunne partjes; 2 tenen knoflook, geperst; 4 eieren; zout; versgemalen zwarte peper; 50 gram plakjes katenspek

Extra nodig: ovenbestendige koekenpan

Bereiding

  • Doe de boerenkool in een vergiet, schenk er ruim kokend water over en laat goed uitlekken.

  • Boen de aardappelen schoon onder koud stromend water en snijd ze in dunne plakjes. 

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Voeg de aardappelplakjes toe en bak ze afgedekt in 6-8 minuten beetgaar, schep ze af en toe om.

  • Verwarm de ovengrill voor.

  • Klop in een kom de eieren los met zout en peper en voeg de boerenkool toe. Schep het aardappelmengsel erdoor en schenk het eimengsel in de koekenpan. Laat het afgedekt op matig hoog vuur in circa 5 minuten stollen.

  • Snijd het spek in stukken van 3-5 cm en verdeel ze wat rommelig over de tortilla. Schuif de koekenpan met tortilla 10 cm onder de hete grill en laat de bovenkant van de tortilla in 4-5 minuten stollen en het spek knapperig worden.

Bereidingstijd

25 minuten

Opmerkingen

Lekker met compote van zilveruitjes.

Bron

Tip Culinair

f t g m