Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het allerlekkerst is dit natuurlijk van de barbecue, maar deze ovenversie is zeker niet verkeerd. Neem er de tijd voor om dit te bereiden, het moet lang op een lage temperatuur in de oven. Serveer de ‘pulled pork’ op een ciabattabroodje met coleslaw met mosterdvinaigrette.

Nodig voor 4 personen

1 citroen; 1320 gram schouderkarbonade zonder been; 4 eetlepels olijfolie; 5 tenen knoflook; 1 eetlepel venkel- of karwijzaad; ½ theelepel versgemalen chili (met molentje); 1 snufje zout

Extra nodig: grote ovenschaal of braadslede; aluminiumfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 110°C.

  • Boen de citroen schoon en rasp er de gele schil af. Wrijf de karbonades in met zout, de olijfolie, de knoflook, het venkel- of karwijzaad, de versgemalen chili en de citroenrasp. Leg de karbonades in de ovenschaal. Knijp de citroen uit boven het vlees.

  • Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zo kan geen vocht ontsnappen. Schuif de schaal in het midden van de oven en laat het vlees zachtjes 5-6 uur garen.

  • Haal het vlees na de oventijd uit de oven: het vlees is gereed als je met twee vorken het vlees in mooie plukjes uit elkaar kunt trekken. De oventijd is afhankelijk van het soort vlees en de dikte van het vlees. Zet het vlees nog even terug in de oven als het nog niet makkelijk in plukjes te verdelen is. Laat het vlees iets afkoelen, dan plukt het makkelijker. Meng het vlees met de heerlijke sappen in de ovenschaal of braadslede.

f t g m