Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Varkensvlees uit de wok met paprika en peper

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Een Oosters gerecht, uurtje marineren en een klein kwartiertje wokken. Lekker met eiermie.

Image  

Nodig voor 2 personen

1 teentje knoflook, gesnipperd; 1 theelepel suiker; plantaardige olie; 1 theelepel sherry; 1 theelepel maïzena; 250 gram hamlappen, in reepjes; 1 theelepel chilipoeder; 2 eetlepels donkere sojasaus; 1 paprika, in reepjes; 1 rood pepertje, in dunne ringetjes; 3 bosuitjes, in dunne ringetjes

Bereiding

  • Meng knoflook, suiker, 1 theelepel plantaardige olie, sherry en maïzena voor de marinade.

  • Leg de reepjes vlees in de marinade en laat ze afgedekt circa 1 uur staan. Schep ze regelmatig om.

  • Verhit wat olie in de wok en bak de reepjes vlees in circa 5 minuten goudbruin en gaar.

  • Strooi de chilipoeder erover en voeg de sojasaus toe en roerbak het geheel circa 1 minuut.

  • Doe de groenten erbij en roerbak nog circa 2 minuten.

Eet smakelijk!

f t g m