Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Varkensvlees uit de wok met paprika en peper

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Een Oosters gerecht, uurtje marineren en een klein kwartiertje wokken. Lekker met eiermie.

Image  

Nodig voor 2 personen

1 teentje knoflook, gesnipperd; 1 theelepel suiker; plantaardige olie; 1 theelepel sherry; 1 theelepel maïzena; 250 gram hamlappen, in reepjes; 1 theelepel chilipoeder; 2 eetlepels donkere sojasaus; 1 paprika, in reepjes; 1 rood pepertje, in dunne ringetjes; 3 bosuitjes, in dunne ringetjes

Bereiding

  • Meng knoflook, suiker, 1 theelepel plantaardige olie, sherry en maïzena voor de marinade.

  • Leg de reepjes vlees in de marinade en laat ze afgedekt circa 1 uur staan. Schep ze regelmatig om.

  • Verhit wat olie in de wok en bak de reepjes vlees in circa 5 minuten goudbruin en gaar.

  • Strooi de chilipoeder erover en voeg de sojasaus toe en roerbak het geheel circa 1 minuut.

  • Doe de groenten erbij en roerbak nog circa 2 minuten.

Eet smakelijk!

f t g m