• Vongole

  • Ravioli

  • Tulbandjes

  • Aardbeienrol

Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Paprika’s met Griekse vulling

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Heerlijk deze rode paprika's met een vulling van aubergine, gehakt en feta. Het geeft inderdaad een Grieks tintje en staat al met een half uur op tafel. Lekker recept, gebaseerd op een recept uit een oude foodies. Ik heb ervoor gekozen om een extra paprika te vullen, in plaats van dit gerecht te serveren met pasta of rijst. Voor twee personen heb ik drie paprika's gebruikt, hieronder het aangepaste recept.

 

Nodig voor 2 personen 

1 rode ui; 3 teentjes knoflook; 1 kleine aubergine; 1 eetlepel olijfolie; 200 gram half-om-half gehakt; zout; peper; paprikapoeder; chilivlokken; 3 rode paprika's; 100 gram feta

Bereiding

  • Pel en snipper de rode ui en de knoflook. Was de aubergine en snijd hem in kleine blokjes. Verhit de olie in een bakpan en rul het gehakt. Voeg de ui, knoflook en de aubergine toe en bak ze circa 5 minuten mee. Breng het geheel op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Voeg de chilivlokken toe aan het gehakt.

  • Halveer de paprika's over de lengte, verwijder de zaadlijsten maar laat de steeltjes zitten. Bestrooi de binnenkant van de paprika's met zout en peper. Snijd de feta in kleine blokjes en meng de feta door het gehaktmengsel.

  • Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C/ hetelucht: 175°C/ gas: stand 3).

  • Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel en bak ze circa 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

f t g m