Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Gebraden varkensribstuk met perzik

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Hoofdgerecht voor 6 personen

Ingrediënten 

1 varkensribstuk met 7 ribben; 1 bosje verse tijm, alleen de blaadjes, gehakt; zout; zwarte peper uit de molen; 200 gram boter; 8 verse perziken of 2 blikjes perzik op sap, gehalveerd en ontpit

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220°C/gasovenstand 7.

  • Snijd het vel van het ribstuk om de 2,5 cm door het vet heen in, tot bijna op het vlees. Snijd dan zorgvuldig het vlees van de ribben los.

  • Prak de gehakte tijm met zout en peper door de boter. Smeer en verdeel wat van de boter in de ruimte die je tussen de ribben en het vlees gemaakt hebt. Prop er zoveek mogelijk stukjes perzik in en smeer de rest van de boter erover. Om het vlees en de ribben bij elkaar te houden, bind je er gewoon op 3 of 4 plaatsen een stukje touw strak omheen. Leg het vlees dan met eventueel overgebleven perziken en andere groenten die je erbij wilt eten - aardappels, pastinaak, selderijknol of aardperen bijvoorbeeld - in een braadslee en zet die 50 minuten tot 1 uur in de oven.

  • Als het vlees uit de oven komt moet je het even 10 minuten laten staan alvorens het te serveren. Maak in de braadslee, nadat je het ribstuk eruit gehaald heb, een beetje jus. Het plakkerige spul is heerlijk als je het opkookt met een beetje water, wijn en de sappen uit het vlees.

Bereidingstijd

1 uur en 30 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Jamie Oliver

f t g m