Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Linzen met merguezworstjes

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Mediterraans hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

250 gram gedroogde linzen; 250 gram tros-kerstomaatjes; 5 eetlepels olijfolie; 1 laurierblad; 1 teentje knoflook, in plakjes; 8-12 bolletjes mini-mozzarella; zout; peper; 1½ eetlepels balsamico-azijn; 8-12 merguez-worstjes of andere gekruide worstjes; 1 rode ui, in dunne ringen; 3-6 eetlepels korianderblaadjes

Bereiding

  • Week de linzen circa 2 uur in ruim koud water, spoel ze af in een vergiet en laat ze uitlekken.

  • Verwarm de oven voor op 125°C.

  • Leg de kerstomaten in de braadslede en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie. Zet ze circa 40 minuten in het midden van de oven en schep ze af en toe om.

  • Kook ondertussen de linzen met het laurierblad en de knoflook in ruim kokend water in 30-35 minuten zacht en gaar. Laat ze uitlekken en verwijder de kruiden.

  • Meng de mozzarellabolletjes met wat zout en peper en de balsamico-azijn.

  • Verhit de grillpan voor en bak hierin de worstjes in circa 10 minuten rondom lichtbruin en gaar.

  • Meng de warme linzen met de rode ui, kerstomaten, mozzarella, balsamico-azijn en 3 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de koriander.

  • Verdeel de linzen over 4 kommen en leg de worstjes erop.

Bereidingstijd

45 minuten

Opmerkingen

Lekker met kruiden(stok)brood.

Bron

Tip Culinair

f t g m