Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Enchiladas met gehaktsaus en feta

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Mexicaans hoofdgerecht voor 3 personen

Image

Ingrediënten 

200 gram rundergehakt; 1 groene paprika, in stukjes; 1 gele paprika, in stukjes; 50 gram chorizo, in stukjes; 1 potje tomatensaus van zongedroogde tomaat, à 300 gram; paar druppels hot pepper sauce; 6 flour tortillas van 20 cm doorsnede; 1/8 liter zure room; 75 gram fetakaas; 2 eetlepels fijngesneden koriander

Bereiding

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bak het gehakt rul in een antiaanbakpan.

  • Voeg de paprika en chorizo toe en roerbak ze circa 2 minuten mee.

  • Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel circa 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met de hot pepper sauce.

  • Verwarm ondertussen de tortillas volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Verdeel het gehaktmengsel over het midden van de tortillas, rol ze op en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.

  • Bestrijk de bovenkant royaal met zure room en verdeel de feta erover.

  • Rooster de enchiladas in circa 4 minuten goudbruin onder de hete grill.

  • Bestrooi met de koriander en serveer direct.

Bereiding

25 minuten

Opmerkingen

Lekker met een groene salade.

Bron

Tip Culinair

f t g m