Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Lamsvlees uit de Languedoc

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Frans hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

4 eetlepels olie; 1 teentje knoflook, geperst; 2 uien, gesnipperd; 800 gram lamsbout, in blokjes van 2 cm; 3 blaadjes salie; 1 dl Muscat de Rivesaltes (zoete dessertwijn); 1 eetlepel maizena; 4 dl vleesbouillon; geraspte schil van 1 citroen; 1 theelepel sojasaus; 200 gram doperwten (diepvries); 4 artisjokken (blik, in vieren); 2 laurierblaadjes; zout; peper

Bereiding

  • 3 eetlepels olie verhitten, knoflook en ui al omscheppend circa 2 minuten bakken. Vlees toevoegen en in circa 5 minuten rondom bruin bakken. Salie en marsala toevoegen en 3 minuten meeverwarmen. Maïzena met bouillon gladroeren en bij lamsvlees schenken. Citroenrasp en sojasaus toevoegen. Vlees met deksel op pan op matig vuur circa 1 uur en 30 minuten laten stoven. Tijdens stoven vlees af en toe bedruipen met stoofvocht.

  • 1 eetlepel olie verhitten en doperwten op zacht vuur circa 10 minuten meebakken. Artisjok toevoegen en 3 minuten meebakken.

  • Zout, peper en laurier aan vleesmengsel toevoegen en nog circa 15 minuten laten stoven. Doperwtenmengsel toevoegen en goed doorwarmen.

Bereidingstijd

1 uur en 45 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Tip Culinair

f t g m