Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Ossobuco

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Dit recept voor ossobuco komt uit een oude Tip Culinair. Een heerlijk Italiaans stoofgerecht voor 6 personen, lekker om te serveren met gebakken polenta. Dit gerecht staat in ruim anderhalf uur op tafel.

Ingrediënten 

60 gram boter; 6 grote kalfsschenkels van 4 cm dik; zout; peper; 1 eetlepel bloem; 3 sjalotten, fijngesneden; 2 teentjes knoflook, fijngesneden; 1 wortel, fijngesneden; 2 stengels bleekselderij, fijngesneden; 2 dl droge witte wijn; 5 tomaten, ontveld en in partjes; 4-6 dl kalfsfond; 15 gram koude boter in klontjes; 3 eetlepels heel fijngesneden peterselie; geraspte schil van 1 citroen

Bereiding

  • Verhit de boter in een ruime pan. Wrijf de kalfsschenkels in met zout en peper, bestrooi ze met bloem en bak ze rondom bruin in de boter.

  • Voeg sjalot, knoflook, wortel en selderij toe en bak dit circa 10 minuten mee.

  • Schenk de wijn erbij en laat deze verdampen.

  • Voeg de tomaten en kalfsfond toe en laat de kalfsschenkels met het deksel schuin op de pan in circa 1 uur gaar stoven. Controleer regelmatig of er nog voldoende vocht in de pan zit, voeg anders een klein scheutje water toe.

  • Neem de kalfsschenkels uit de pan en houd ze warm.

  • Kijk of de saus een goede dikte heeft. Verdun hem eventueel met een beetje fond, of laat hem een beetje indampen als hij te dun is. Breng op smaak met zout en peper en roer er de koude boter door. Laat de saus daarna niet meer koken.

  • Meng de peterselie met de citroenrasp en strooi dit mengsel over de kalfsschenkels.

Buon appetito!

f t g m