Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Asperges met ei en kruidenolie

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nodig voor 4 personen

1½ kg witte asperges; zout; 1 teentje knoflook; 4 eieren; 5 eetlepels olijfolie; 1 eetlepel (grove) mosterd; 1 eetlepel witte wijnazijn; 2 eetlepels grofgeknipte peterselie; 2 eetlepels fijngeknipte bieslook; 50 gram Parmezaanse kaas (aan een stukje); 300 gram beenham; versgemalen peper

Bereiding

  • Maak de asperges schoon en kook ze in water met zout in circa 20 minuten beetgaar. Pel en snipper intussen de knoflook. Kook de eieren in circa 10 minuten hard, laat ze schrikken onder koud, stromend water, pel ze en hak ze fijn.

  • Klop een dressing van de olie, de mosterd, de azijn, de knoflook, de peterselie en het bieslook en peper en zout naar smaak.

  • Verdeel de asperges over een schaal en verdeel het gehakte ei erover. Schenk de dressing erover en schaaf met een kaasschaaf schilfers Parmezaanse kaas over het gerecht. Bestrooi naar wens met grof gemalen peper.

Bereidingstijd

25 minuten

Opmerkingen

Lekker met gekookte krielaardappeltjes.

Bron

C1000

f t g m