Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gehakt-appeltaartjes

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Nederlands hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten 

2 stevige groene appels; 2 eetlepels olie; ½ eetlepel kerriepoeder; 1 prei, in dunne ringen; 250 gram rundergehakt; 1 ei; 1 eierdooier; zout; 2 eetlepels appelstroop

Extra nodig: 2 eenpersoons quichevormpjes of ronde ovenschaaltjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 225°C.

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis, snij een ½ appel in stukjes en de rest in 16 dunne schijfjes.

  • Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan en roer de kerrie erdoor. Schep de preiringen en appelstukjes erdoor en roerbak ze in circa 3 minuten beetgaar.

  • Meng in een kom het gehakt, ei, eierdooier, het prei-appelmengsel en zout naar smaak door elkaar. Druk op gehakt uit in de vormpjes. Leg de appelschijfjes er als een bloem op en bestrijk ze met appelstroop en wat olie.

  • Bak de taartjes in de oven in 15-20 minuten bruin en gaar.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

Serveer met sla en stokbrood.

Bron

Tip Culinair

f t g m