Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gestoofd varkensvlees in zoetzure saus

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Thais hoofdgerecht voor 4 personen

Image

Ingrediënten 

500 gram magere varkenslappen, in reepjes gesneden; 3 eetlepels sojasaus; 2 eetlepels azijn; 1 theelepel suiker; zout; 4 eetlepels plantaardige olie; 1 groene paprika, schoongemaakt en kleingesneden; 1 rode paprika, schoongemaakt en kleingesneden; 1 prei, schoongemaakt en in ringen gesneden; 2 wortelen, geschrapt en in plakjes gesneden; ½ komkommer; 4 lente-uitjes, fijngehakt; 2 ½ dl bouillon; 150 gram champignons, schoongeveegd en in plakjes gesneden; 1 eetlepel aardappelmeel

Bereiding

  • Doe de reepjes vlees in een kom en vermeng ze met sojasaus, azijn, suiker en wat zout. Dek de kom af en laat het vlees 1 uur marineren. Schep het uit de marinade en laat het uitlekken.

  • Verhit de olie in een wok of grote braadpan en bak de reepjes vlees hierin goudbruin. Voeg paprika, prei, wortelen, komkommer en lente-ui toe en roerbak alles 2 minuten. Schenk de bouillon en de marinade erbij en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag, doe een deksel op de wok en laat het gerecht 30 minuten sudderen.

  • Voeg de plakjes champignon toe en laat ze 10 minuten meesudderen. Maak het aardappelmeel aan met wat water en bind het vocht met het papje. Laat alles nog circa 5 minuten zachtjes doorkoken.

Bereidingstijd

45 minuten + 1 uur marineren

Opmerkingen

Lekker met eiermie. 

Bron

De beste Thaise recepten

f t g m