Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Castiliaanse stoofpot van vlees en groenten

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Spaans hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

1 ui; 4 teentjes knoflook; 4 grote aardappels; 2 winterwortels; 400 gram varkenslappen; 1 blik kikkererwten (400 gram); 1 laurierblaadje; snufje kruidnagelpoeder; 200 gram chorizo (worst 1 stuk); 500 gram gesneden groene kool; zout; peper; 5 takjes peterselie

Bereiding

  • Ui pellen en in partjes snijden. Knoflook pellen en snipperen. Aardappels schillen en halveren. Wortels schoonmaken en in grove stukken snijden. Varkenslappen in grove stukken snijden. Kikkererwten laten uitlekken.

  • Ui, knoflook, aardappels, winterwortel, varkenslappen, kikkererwten, laurierblaadje en kruidnagelpoeder in ruime stoofpan doen en er zoveel water op schenken dat alle ingrediënten onder staan. Geheel aan de kook brengen. Vuur lager zetten en gerecht afgedekt circa 1 uur laten sudderen.

  • Intussen chorizo in stukjes snijden. Na circa 1 uur worst en kool aan stoofgerecht toevoegen en geheel nog circa 15 minuten laten sudderen.

  • Vlees uit pan scheppen en klein snijden. Vlees weer terug in pan doen en geheel nog circa 5 minuten doorwarmen.

  • Stoofpot op smaak brengen met zout en peper. Peterselie fijnhakken en erover strooien.

Bereidingstijd

1 uur en 45 minuten

Opmerkingen

Lekker met brood.

Bron

AllerHande

f t g m