Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gestoofde kalfslappen met salie en knoflook

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

600 gram kalfsborstlappen; versgemalen zwarte peper; zout; 3 eetlepels olijfolie; 8 grote tenen knoflook; 1 eetlepel verse salieblaadjes; 1 sneetje witbrood; 1 dl vleesfond; 3 dl droge witte wijn

Bereiding

  • Wrijf het vlees in met peper en zout.

  • Verhit de olie in een braadpan. Bak de kalfslappen in circa 5 minuten rondom bruin.

  • Pel intussen de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes.

  • Voeg de knoflook, de salieblaadjes en de verkruimelde boterham aan het vlees toe.

  • Schenk de fond en de wijn langs de rand in de pan.

  • Schep alles goed door en stoof de kalfslappen, afgedekt, in circa 1,5 - 2 uur zachtjes gaar.

Bereidingstijd

2 uur en 30 minuten

Opmerkingen 

Lekker met pasta of rijst.

Bron

Het lekkere wijnboek - Albert Heijn

f t g m