Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Hamlappen met witte wijn en olijven

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nodig voor 4 personen

1/2 eetlepel olie; 500 gram hamlappen, in blokjes; 1 ui, fijngehakt; 2 courgettes, in plakjes; 1 teentje knoflook, fijngehakt; 100 gram champignons, in plakjes; 1/2 eetlepel paprikapoeder; 1 dl witte wijn; 12 zwarte olijven; 4 lente-uitjes, in ringen; allesbinder; zout; peper

Bereiding

  • Verhit olie in een wok en roerbak de blokjes vlees in circa 4 minuten bruin.

  • Voeg de ui, courgette, lente-ui, knoflook en champignons toe en bak deze al omscheppend circa 6 minuten mee.

  • Schep de paprikapoeder door de groente en vermeng alles goed. Voeg de witte wijn toe en laat het geheel nog circa 2 minuten inkoken. Voeg de olijven op het laatste moment toe.

  • Bind de saus eventueel met allesbinder en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Verdeel het gerecht over 4 borden.

  • Lekker met aardappelpuree.

Eet smakelijk! 

f t g m