Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Boerenkoolmaaltijdstamppot

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

2 eetlepels olijfolie; 50 gram mager rookspek, in blokjes; 300 gram rundergehakt; 1 teen knoflook, fijngehakt; 1 rode Spaanse peper, ontzaad en in ringetjes; 1 grote rode ui, in reepjes; 1 kleine selderijknol, in dunne reepjes; 300 gram boerenkool, gesneden; ½ dl bouillon; peper; zout

Bereiding

  • Verhit in de braadpan de olijfolie en bak daarin de blokjes rookspek knapperig. Roer er het gehakt door en bak dat kruimig. Voeg de knoflook, de Spaanse peper, de ui en de selderij toe en roer alles goed door elkaar.

  • Bak het geheel een paar minuten en roer er ook de boerenkool door. Schenk er de bouillon bij, roer alles goed door elkaar, doe de deksel op de pan en laat het gerecht in circa 30 minuten zacht en gaar worden.

  • Breng de stamppot op smaak met zout en peper.

Bereidingstijd

40 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Ria Tummers

f t g m