Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Estoufade

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

600 gram doorregen runderlappen; 7 sjalotjes; 50 gram boter; 2 tenen knoflook; zout; peper; 2 eetlepels bloem; 1 dl rode wijn; 1 takje tijm; 2 takjes peterselie; 2 laurierblaadjes; 250 gram kastanjechampignons; 100 gram magere spekreepjes; 70 gram tomatenpuree; 2 eetlepels cognac

Bereiding

  • Runderlappen op kamertemperatuur laten komen. Sjalotjes grof snipperen. In braadpan boter verhitten en vlees circa 2 minuten bakken. Sjalot toevoegen en circa 2 minuten meebakken. Knoflook erboven uitpersen.

  • Vlees bestrooien met zout, peper en bloem en omscheppen. Wijn en zoveel warm water langs de rand van de pan erbij schenken zodat vlees net onderstaat. Kruiden met touwtje bij elkaar binden en aan vlees toevoegen. Geheel aan de kook brengen en vlees afgedekt op zacht vuur in circa 3 uur gaar stoven.

  • Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. In koekenpan spekreepjes op laag vuur langzaam uitbakken, paddestoelen toevoegen en circa 1 minuut meebakken.

  • Paddestoelenmengsel, tomatenpuree en cognac door vlees scheppen en doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper.

Bereidingstijd

3 uur en 20 minuten

Opmerkingen

Lekker met sperziebonen

Bron

AllerHande

f t g m