Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Hamlapjes met uienmarmelade en puree van knolselderij

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten 

200 gram knolselderij, in blokjes; 350 gram aardappels, in stukjes; 2 eetlepels olijfolie; zout; peper; nootmuskaat; 2 hamlapjes, à 100 gram; 10 gram boter; 3 rode uien, in ringen; 1 eetlepel lichte basterdsuiker; 2 eetlepels (balsamico)azijn; 2 eetlepels groentebouillon

Bereiding

  • Kook de knolselderij en aardappels in circa 25 minuten gaar. Giet de aardappels en knolselderij af en roer ze tot puree. Breng de puree op smaak met 1 eetlepel olijfolie, zout, peper en nootmuskaat.

  • Bestrooi intussen het vlees met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olie in een anti-aanbakpan en bak de hamlapjes in circa 5 minuten lichtbruin. Draai het vuur laag en bak de hamlapjes met het deksel schuin op de pan in circa 20 minuten gaar. Keer ze af en toe.

  • Verhit de boter en laat hierin circa 10 minuten de uien zachtjes bakken. Voeg de suiker toe en laat deze snel karamelliseren. Draai het vuur laag en schenk de azijn erbij. Roer de bouillon erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper.

  • Serveer de hamlapjes met de uienmarmelade en de puree van knolselderij.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Tip Culinair

f t g m