Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Asperges met boter-balsamicosaus

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nodig voor 4 personen

2 kg witte asperges; zout; peper; ½ theelepel suiker; 3 eieren; 200 gram boter; 3 eetlepels balsamico-azijn; 200 gram beenham, fijngesneden; 2 eetlepels fijngesneden peterselie

Bereiding

  • Asperges schillen en harde vezelige stukjes (circa 2 cm) aan onderkant eraf snijden. Asperges in ruim water met zout en suiker aan de kook brengen en circa 3 minuten laten koken. Van vuur af asperges afgedekt in 15-20 minuten in hete water laten garen.

  • Eieren in circa 7 minuten hardkoken. Eieren laten schrikken, pellen en fijnsnijden. Boter op laag vuur smelten.

  • Asperges laten uitlekken en op borden stapelen.

  • Balsamico-azijn van vuur af door boter kloppen. Eieren en ham erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Saus over asperges scheppen. Peterselie erover strooien.

Bereidingstijd

40 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Tip Culinair

f t g m