Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gevulde paprika's met een soort van paella

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Gevulde paprika's, je kan er eindeloos mee variëren

Nodig voor 2 personen

olijfolie; 125 gram gedroogde chorizoworst, in blokjes; 2 uien, fijngesneden; ½ chilipeper, in ringen; bakje Griekse puntpaprika's; 125 gram risottorijst; groentebouillon, verwarmd; 1 eetlepel kurkuma; 125 gram feta, in kleine blokjes; 125 gram roze garnalen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Snijd 1 puntpaprika in kleine stukjes. Snijd van de overige puntpaprika's aan de bovenzijde een klein kapje af en verwijder de zaadlijsten.

  • Verwarm een klein scheutje olijfolie in een hapjespan. Bak hierin de chorizo en de ui. Voeg na een aantal minuten de in stukjes gesneden puntpaprika en de risottorijst toe. Roer tot de risottorijst bedekt is met de olie uit de pan. Schep er een soeplepel bouillon door en roer tot de bouillon door de rijst opgenomen is. Voeg al roerende beetje bij beetje bouillon toe als de bouillon door de rijst is opgenomen tot de risottorijst gaar is. Voeg een theelepel kurkuma toe om de rijst een ietwat gelige kleur te geven.

  • Roer vervolgens de feta door de risottorijst. Als de feta gesmolten is kunnen de garnalen toegevoegd worden. Warm goed door en vul de puntpaprika's met dit mengsel. Leg de gevulde paprika's in een met olijfolie ingevette ovenschaal en zet 15 minuten in het midden van de oven.

f t g m