Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Biefstukje met wildsaus

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Nederlands hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

2 sjalotjes; 4 plakjes ontbijtspek; 8 champignons; 70 gram boter; 1 pot wild -of gevogeltefond; 1,5 dl rode wijn; 4 eetlepels rode port; 1 dl slagroom; zout; peper; 4 kogelbiefstukken à 125-150 gram

Bereiding

  • Pel en snipper de sjalotjes, snijd het spek fijn en snijd de champignons in plakjes.

  • Verhit 30 gram boter en bak hierin het spek met de sjalotjes en de champignons circa 3 minuten.

  • Voeg de fond, de wijn en de port toe en laat het vocht tot de helft inkoken.

  • Voeg de room toe en breng de saus op smaak met zout en peper.

  • Neem de pan van het vuur.

  • Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de biefstukken in circa 2 minuten per kant rosé.

  • Neem het vlees uit de pan en houd het afgedekt warm.

  • Schenk de saus in de pan en roer de vleesaanbaksels op de bodem los.

  • Serveer de biefstukken met de saus.

Bereidingstijd

20 minuten

Opmerkingen

Lekker met spruitjes met spekjes en hazelnoten en gebakken appel en /of aardappelen.

Bron

Menu

f t g m