Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Roergebakken varkensvlees met courgette en pesto

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten 

250 gram magere hamlappen of ongepaneerde varkensschnitzels; 1 grote courgette; 25 gram boter; zout; versgemalen peper; 1 eetlepel pesto; 1/8 liter slagroom

Bereiding

  • Snijd het vlees in kleine stukjes.

  • Maak de courgette schoon en snijd deze in blokjes van circa 1 cm.

  • Verhit de boter in een wok (of braadpan) en roerbak de stukjes varkensvlees rondom bruin. Strooi er zout en peper over.

  • Voeg de blokjes courgette toe en roerbak die even mee.

  • Roer de pesto en de slagroom door het vleesmengsel en laat het vlees in circa 8 minuten zachtjes gaar pruttelen. Roer af en toe.

  • Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Bereidingstijd

15 minuten

Opmerkingen

Lekker met pasta.

Bron

Het Nederlands Zuivelbureau

f t g m