Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gegratineerde aspergerolletjes

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Groene en witte asperges met beenham gegratineerd in de oven.

Nodig voor 4 personen

750 gram witte asperges; 750 gram groene asperges; zout; peper; 8 plakken beenham; 25 gram boter; 20 gram bloem; nootmuskaat; 1/8 liter slagroom; 1 eierdooier; 3 eetlepels geraspte gruyère

Bereiding

  • Witte en groene asperges op gelijke lengte tot circa 15 cm snijden. Asperges in ruim water met weinig zout beetgaar koken. Asperges met schuimspaan uit pan scheppen en laten uitlekken. Kooknat van witte asperges op hoog vuur tot circa 4 dl in laten koken. In elke plak ham circa 5 asperges rollen, groene en witte gemengd. oven voorverwarmen op 200°C. Aspergerolletjes in ovenschaal leggen. Boter smelten, bloem erdoor roeren en 3 minuten bakken.

  • Ingekookt aspergevocht toevoegen en tot gladde saus roeren.

  • Saus op zacht vuur circa 5 minuten laten doorkoken. Saus met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen. Slagroom erdoor roeren (saus niet meer laten koken). Saus over aspergerolletjes schenken en gruyère erover strooien. Asperges in midden van oven in circa 15 minuten gratineren.

f t g m