Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Bleekselderij met ham en aardappelen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 2 personen

Image

Ingrediënten 

450 gram 'nieuwe' aardappelen, in blokjes ½ cm; 300 gram bleekselderij, in blokjes ½ cm; zout; 150 gram gekookte ham, in blokjes ½ cm; 1¼ dl slagroom; 1 theelepel Zaanse mosterd; zwarte peper uit de molen; 3 eetlepels geraspte belegen Goudse kaas

Bereiding

  • Kook de aardappelblokjes 5 minuten in ruim water waaraan zout is toegevoegd. Doe precies hetzelfde met de bleekselderijblokjes. Laat ze ook 5 minuten koken. Stort aardappelen en bleekselderij in een vergiet en laat ze uitlekken, afkoelen en zoveel mogelijk opdrogen (plaats vergiet op een tochtige plek en schep aardappelen en bleekselderij van tijd tot tijd even om). Schep er daarna de hamblokjes door.

  • Beboter een ovenvaste schaal. Stort de mix met de aardappelen in de schaal. Verdeel alles zo gelijkmatig mogelijk over de bodem van de schaal.

  • Klop in een kommetje slagroom en mosterd door elkaar. Voeg er naar eigen smaak en inzicht wat zout en peper aan toe. Schenk het mengsel zo gelijkmatig mogelijk over de inhoud van de schaal. Bestrooi alles met geraspte kaas.

  • Plaats de schaal iets onder het midden in de tot 200°C voorverwarmde oven. Laat er in 20-25 minuten een fraaie goudbruine korst op bakken.

Bereidingstijd

45 minuten

Opmerkingen

Lekker met een gemengde groene salade met tomaten.

Bron

Utrechts Nieuwsblad

f t g m