Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Hamburger in courgettelinten

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

400 gram tartaar of biefstuk-gehakt; 1 sjalotje, geraspt; 1 teentje knoflook, geperst; ½ theelepel paprikapoeder; mespunt tijm; mespunt oregano; 50 gram rauwe ham, fijngesneden; zout; peper; 2 lange courgettes; 1 lange winterwortel; 4 lange dunne plakjes ontbijtspek; 2 eetlepels olijfolie; 20 gram boter; 1 liter groentebouillon (tablet); 2 eetlepels mosterddressing; 50 gram oude geschaafde kaas; 4 topjes basilicum

Bereiding

  • Meng de tartaar met de sjalot, knoflook, kruiden en ham, breng het op smaak met zout en peper en verdeel in 4 gelijke porties. Vorm 4 mooie stevige hamburgers van het gehaktmengsel.

  • Schaaf de courgettes en wortels in lange linten (mandoline, kaasschaaf of schaaf) en wikkel om elke hamburger een dunlapje spek en een mooi courgettelint. Zet de courgettelinten met cocktailprikkers vast.

  • Verhit de olie en boter in een koekenpan en bak de hamburgers op halfhoog vuur aan elke kant 2-3 minuten, zodat ze mooi bruin zijn. Draai het vuur laag en bak de hamburgers verder gaar in circa 10 minuten, draai ze halverwege om.

  • Breng de bouillon aan de kook. Kook de rest van de courgettelinten en wortellinten in de bouillon in circa 4 minuten gaar, giet ze af en schep ze om met de dressing.

  • Verdeel de salade over de borden. Schik de hamburgers er bovenop en garneer met de kaas en een blaadje basilicum.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

Lekker met harde broodjes.

Bron

Tip Culinair

f t g m