Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gestoofd varkensvlees met rijst en sperziebonen

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Naar een recept van het Nederlands Zuivelbureau, stoverij van varkensvlees met sperziebonen.

Nodig voor 4 personen

300 gram sperziebonen; 1 rode paprika; 1 groene paprika; 1 aubergine; 2 uien; 2 teentjes knoflook; 400 gram hamlappen; 50 gram boter; 100 gram ontbijtspek, in blokjes; zout; peper; mespunt cayennepeper; 2 theelepels paprikapoeder; 2 theelepels Italiaanse kruiden; 300 gram rijst; 1 blik gepelde tomaten à 400 gram; 2 eetlepels gesnipperde peterselie; 100 gram geraspte oude boerenkaas

Bereiding

  • Maak de groenten schoon; snijd de sperziebonen in stukjes van circa 3 cm; de paprika's in stukjes en de aubergine in blokjes; snipper de uien en de knoflookteentjes.

  • Snijd het vlees in dobbelstenen.

  • Verhit de boter in een braadpan en bak de spekblokjes krokant uit.

  • Voeg het vlees toe en bak de blokjes rondom bruin.

  • Voeg naar smaak zout en peper toe en schep het vlees en het spek met een schuimspaan uit de pan.

  • Bak in het achtergebleven vet de stukjes paprika en aubergine en de ui- en knoflooksnippers circa 3 minuten.

  • Voeg de sperziebonen, het vlees en het spek, de cayennepeper, de paprikapoeder, de Italiaanse kruiden en de rijst toe en roer alles door elkaar.

  • Voeg de gepelde tomaten met het sap toe en roer de tomaten stuk.

  • Schenk er circa 7 dl heet water bij, zodat alles net onder staat. Breng de vloeistof aan de kook, leg het deksel op de pan en stoof het gerecht op een laag vuur zachtjes gaar in circa 40 minuten.

  • Roer de gesnipperde peterselie erdoor en geef de geraspte kaas er apart bij.

Eet smakelijk!

f t g m