Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Ingepakte biefstukjes met parmezaan aardappeltjes

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Image

Ingrediënten 

4 mooie gelijke biefstukjes à 100 gram; ½ – 1 eetlepel grove mosterd; 4 plakjes rauwe ham, over de lengte dubbelgevouwen; 12 blaadjes salie; 750 gram vastkokende aardappels, geschaafd, in plakjes; 4 eetlepels olijfolie; 75 gram geraspte Parmezaanse kaas; 2 theelepel tijmblaadjes; 20 gram boter

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Bestrijk de zijkanten van de biefstukjes dun met mosterd. Verdeel over elk plakje ham 3 blaadjes salie. Omwikkel de biefstukjes met de ham en bind vast met keukentouw.

  • Meng de aardappelplakjes met 2 eetlepels olijfolie, de Parmezaan, tijm, zout en peper en verdeel gelijkmatig, elkaar iets overlappend, over een met bakpapier belegde bakplaat. Bak de aardappels in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Zet de laatste 5 minuten de grill erbij aan, zodat ze een mooi korstje krijgen.

  • Verwarm intussen de boter in een koekenpan, voeg als het schuim wegtrekt de rest van de olijfolie toe. Bak de biefstukjes op hoog vuur in 4-7 minuten bruin en van binnen nog rosé. Keer ze na 3-4 minuten om. Neem ze uit de pan, laat afgedekt rusten.

  • Voeg 75 ml lauw water toe, roer de aanbaksels los en laat kort inkoken.

  • Serveer de biefstukjes met de Parmezaan aardappeltjes.

Bereidingstijd

20 minuten en 20 minuten in de oven

Opmerkingen

Lekker met een gemengde salade.

Bron

delicious.

f t g m