Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gegratineerde gehaktschotel met basmatirijst

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

2 eieren; 150 gram geraspte belegen kaas; 4 eetlepels shoarmakruiden; olijfolie; 2 rode paprika's; 400 gram prei; 400 gram rundergehakt; 325 gram basmatirijst; 2 dl slagroom; zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Kook de basmatirijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

  • Snijd ondertussen de paprika in stukjes en de prei in ringen.

  • Klop de eieren los met de slagroom en de helft van de kaas.

  • Verhit de olie in een wok en roerbak het gehakt met de shoarmakruiden tot het rul is.

  • Voeg de paprika en prei toe en roerbak het geheel nog circa 3 minuten.

  • Schep de rijst erdoor en breng het geheel op smaak met wat zout en peper.

  • Neem de pan van het vuur. Schep de helft van het roommengsel erdoor.

  • Doe het gehakt-rijstmengsel in een ovenschaal. Verdeel de rest van het roommengsel erover en bestrooi met de rest van de kaas.

  • Bak de ovenschotel circa 20 minuten in de oven.

Bereidingstijd

45 minuten

Opmerkingen

-

Bron

-

f t g m