• Vongole

  • Ravioli

  • Tulbandjes

  • Aardbeienrol

Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Mangochutney

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voor 1 halve liter

Ingrediënten 

2 mango's; 1 rode peper; 3 cm verse gemberwortel; 1 ui; 2 teentjes knoflook; 1,5 dl azijn; 60 gram witte basterdsuiker

Extra nodig: een steriele weckpot* met een inhoud van een halve liter

Bereiding

  • Mango's schillen, pit verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Peper wassen, schoonmaken en in hele dunne reepjes snijden. Gemberwortel schillen en heel fijn snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen.

  • Mango en rode peper, gember, ui en knoflook in pan met dikke bodem doen. Azijn en suiker toevoegen, geheel doorroeren en circa 1 uur met deksel schuin op pan op laag vuur laten pruttelen tot mango uit elkaar valt.

  • Mangochutney in steriele weckpot scheppen. Weckpot goed sluiten en laten afkoelen. Chutney is in de koelkast ongeveer twee weken houdbaar.

Bereidingstijd

1 uur en 15 minuten

Opmerkingen

Lekker bij Indiase gerechten.

*Een steriele weckpot krijg je door de pot geopend en zonder rubber ring 10 minuten in een voorverwarmde oven van 160C te leggen. Laat de weckpot afkoelen alvorens de chutney erin te doen.

Bron

AllerHande

f t g m