Copyright 2017 - Mijn keukenschrift

Gele currypasta

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Foodies gaf in een leuke uitgave met recepten uit de Indiase keuken een recept voor gele currypasta. De currypasta is in 15 minuten klaar. Afgedekt kun je de gele currypasta ongeveer 2 weken in de koelkast bewaren.

Nodig voor circa 150 gram

1 rode peper; 1 groene peper; 4 sjalotten; 4 teentjes knoflook; 2 stengels citroengras (sereh); 20 gram verse gember; 1 eetlepel grof gehakte kaffir-limoenblaadjes; 2 theelepels kurkuma

Lees meer: Gele currypasta

Groene pesto

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Nodig voor circa 250 gram

2 eetlepels pijnboompitten; 40-50 gram verse basilicumblaadjes; 2 eetlepels fijngesneden peterselie; 1 teentje knoflook; 1-1½ dl olijfolie; 40-50 gram geraspte Parmezaanse kaas; zout; peper

Lees meer: Groene pesto

Groene olijvencrème

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Olivada verde

Italiaans bijgerecht voor 4 personen

Image

Ingrediënten 

2 eetlepels kappertjes, uitgelekt; 4 ansjovisfilets; 60 ml extra vergine olijfolie; versgemalen zwarte peper; 280 gram groene olijven zonder pit

Lees meer: Groene olijvencrème

Guacamole

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Borrelhapje

Ingrediënten 

2 rijpe avocado's; 2 sjalotjes, gehakt; 1 teen knoflook, uitgeperst; sap van 1 limoen; 4 eetlepels verse koriander, gehakt; 4 eetlepels crème fraîche; peper; zout; tabasco naar smaak; 2 of 3 zakjes tortillachips

Lees meer: Guacamole

f t g m