Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Rode pesto

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nodig voor circa 250 gram

2 eetlepels pijnboompitten; 20 gram verse basilicumblaadjes; 8 gedroogde tomaten; 2 eetlepels fijngesneden peterselie; 1 teentje knoflook; 1-1½ dl olijfolie; 40-50 gram geraspte Parmezaanse kaas; zout; peper

Extra nodig: keukenmachine of blender

Bereiding

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin, laat ze daarna afkoelen op een bord.

  • Pureer de afgekoelde pijnboompitten met de basilicum, gedroogde tomaten, peterselie, knoflook en 2-3 eetlepels olijfolie in de keukenmachine tot een glad mengsel.

  • Neem het mengsel uit de keukenmachine en roer de rest van de olijfolie erdoor tot een saus met de gewenste dikte ontstaat. Voeg ook de kaas toe en breng op smaak met zout en peper.

Bereidingstijd

15 minuten

Opmerkingen

Pesto kan onder een laagje olie 2 weken in de koelkast worden bewaard. Invriezen kan ook!

Bron

Tip Culinair

f t g m